Home / Tjänster / Säkerhet / Securmark

Securmark

Ingen ska ta i från dig dom fina sommardagarna på sjön. Därför har Securmark tagit fram produkter som är förebyggande mot stöld och ger dina ägodelar en unik identitet.

Securmark är ett norskägt företag som har specialiserat sig på stöldmärkning. Dom samarbetar aktivt med polis, räddningstjänst och försäkringsbranschen för att förhindra stölder och säkra och återföra lösegendom.

Securmark-systemet

Securmark är ett internationellt system för säkerhetsmärkning. Med hjälp av gravyr/etsing, kombinerat med micromärken, märks båtar/motorer, vattenskotrar, verktyg, anläggningsmaskiner, kontors- och IT-utrustning och annan värdefull lösegendom. Varje enhet får en unik identitet för en tydlig och säker identifiering.

All information om objekten och ägandet registreras i Securmarks internationella databas.


5 anledningar till att stöldmärka båten

 1. Internationell databas
  Securmark-märker du båt och motor får varje enhet en unik identitet för en tydlig och säker identifiering. All information om objekten och ägandet registreras i Securmarks internationella databas som polis, tull, räddningstjänst och andra myndigheter har tillgång till.
 2. Rabatt på försäkringen
  De flesta försäkringsbolag ger rabatt på försäkringspremien när du har stöldmärkning från Securmark.
 3. Preventiv effekt
  Synliga Securmark-märken på båt och motor har en preventiv effekt. Det är också en av anledningarna till att försäkringsbolagen ger rabatt på försäkringspremien (se punkt nr 2).
 4. Kvalitetssäkring
  När du ska sälja båten är det en kvalitetssäkring för köparen att båten är Securmark-märkt. Då är både båten och motorns historik känd och kvalitetssäkrad av Securmark.
 5. Rekommenderas av polisen
  Polisen, både i Norge och utomlands, har tillgång till Securmarks databas. När polisen ger råd om stöldskydd av båt, nämner de alltid FG-godkända märkningssystem som en del av rådgivningen.

Fråga oss för mer information!